Törökbálint
Német Önkormányzata

Hozzávalók:

  • 1 kg hús 🍖
  • ½ kg máj 🐄
  • 2 nagyobb fej hagyma 🧅
  • 4-5 evőkanál liszt 🍞
  • Zsír 🛢️
  • 2-3 babérlevél 🍃
  • Só, bors, pirospaprika 🌶️
  • Ecet, paradicsomlé 🍅

Elkészítés:

2 fej nagyobb hagymát összevágni, bő zsírral megdinsztelni. Kockára vágni az 1 kg húst, és erre a megdinsztelt hagymára rádobni, majd addig párolni, míg megpuhul. Ha megpuhult, ízlés szerint sóval, pirospaprikával, majoránnával, borssal és 2-3 babérlevéllel ízesíteni. Rátenni a fél kg kockára vágott májat, és azt is puhára párolni (kb. 5 perc). Liszttel (kb. 4-5 evőkanál) bestaubolni, majd átkeverni, és annyi vizet felengedni, amennyit felvesz. Néhány csepp ecettel és paradicsomlével ízesíteni. 🍽️

Hutschneider Rózsi néni receptje


© 2025 Törökbálint Német Önkormányzat