Törökbálint
Német Önkormányzata

Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 250 g porcukor
  • 500 g liszt
  • 10 g szalagállé
  • 1 stampedli rum

Elkészítés:

A tojást a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a rumban feláztatott szalagállét, majd a lisztet. A tésztát hűtőbe tesszük, majd másnap kis golyókat formálunk. A golyókat zsírozott tepsibe tesszük /kb. 5 cm-re egymástól/ és világosra megsütjük. Amikor a golyók kihűltek, kifúrjuk őket, rumos diós krémmel megtöltjük. Végül két golyót összeragasztunk, majd tejbe, málnaszörpbe mártogatjuk és végül kristálycukorba fogatjuk. Zöld marcipánlevéllel díszíthetjük.

Krém:

1 db. csokoládépudingot 2,5 dl tejjel sűrűre főzünk, rummal ízesítjük és darált dióval sűrítjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a barackokat.


© 2025 Törökbálint Német Önkormányzat