Törökbálint
Német Önkormányzata

Hozzávalók:

  • ½ kg fehérkáposzta
  • kiskanálnyi cukor
  • bors
  • 2dkg élesztő
  • kevés tej
  • 25dkg finomliszt
  • 10dkg Ráma margarin
  • 1 tojássárgája
  • tejföl

Elkészítés:

Egy fél kiló fehérkáposztát megreszelünk és kissé besózva , egy fél óráig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, egy kiskanálnyi kockacukor társaságában megpirítjuk, megborsozzuk, majd kihűlni hagyjuk. 2 dkg élesztőt egy kevés tejben megfuttatunk és 25dkg liszttel, 10dkg Ráma margarinnal és egy tojás sárgájával, csipetnyi sóval megannyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Cipóban letakarva duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a káposzta felét rásimítjuk. Összehajtogatjuk, 20 percig pihentetjük, majd a káposzta másik felét is rákenjük. Újból hajtogatjuk, majd harmadjára másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, a tetejét rácsosra bevagdossuk, és a tésztából kimaradt tojásfehérjével megkenjük. Sütőlemezre fektetve, a sütőben szép pirosra sütjük.


© 2025 Törökbálint Német Önkormányzat